Thursday, 17 May 2012

aslmualaikum,hmm,dah kat sebulan ade lah kot,aku xon9 blog nie,,rindu cgt,mcm2 yg aku nak luah,perst skali,,aku bersyukur,dgn izin Allah,aku telah di ijab kalbukan dgn tunang ku pade 5.5.12,6.5.12 persandingan.,alhamdulillah,majlis berjalan dgn lancar,tapi ade sedikit kesulitan,aku tahu,start bertunang cmpai nk ke jinjang pelamin,masalah aku xabes2,,satu2 muncul,,tapi aku dan suami tetap kuatkan semangat,walaupown aku tahu,die pown dah xboleh nk bertahan,tapi die gagahkan jugak,,terime kasih kerana telah menerima aku seadanya,,mengalir jugak airmata niem sewaktu die melafazkan'aku trime nikahnya'.............sebak ade,happy ade,,sebab xsangka,sekarang dah jadi hak orang sepenuhnye,,mjlis oke,sehingga la 13.5.12 majlis sambut menantu..hmm,aku happy cgt,ape yg aku ingin tercapai,,xsia2 kami pertahankan hubungan kami selama 2 tahun stgah,cmpai jugak ke jinjang pelamin,alhamdulillah,,

Thursday, 9 February 2012

langit etu tinggi,tiada manusia yg dapat mencapainye dgn akal fikiran,,kecuali dalam mimpi sayang,,mimpi tinggal mimpi,,betul cakap semua orang,sayang xsemestinye harus dimiliki,sayang juga xsemestinye harus dikhianati,,tapi apakan daya,,manusia tidak lari dari melakukan kesalahan,,manusia hanya mampu merancang,tapi yang tentukan di atas sana,,syukur kepadamu tuhan,,walaupown aku diberikan ujian sebegini,,tapi aku masih kuat,,kuat dalam menjalani ujian mu,,kasih sayang aku tidak bisa di beli dgn wang ringgit,,tidak bisa di tukarkan dgn harta benda dan kekayaan,,aku tak perlukan simpati,aku tetap begini,,walaupown tuhan menguji aku dgn sejuta halangan..terima kasih,,hanya duwa perkataan yg mampu aku ungkapkan,,terima kasih,,ya ALLAH,sedih yg teramat sangat,,tidak dapat aku ungkapkan dgn kata2,,ape yg harus aku lakukan skrg,,berdiam diri,,???salahkan diri sendri??buntu,,stress,,demi Allah aku xnak sume nie blaku,,tapi siapa aku untuk meyangkal sume nie,,'ti4d4 si4p4 yg d4p4t memis4hk4n kite sel4gi 4d4 ik4t4n k4sih s4y4ng di 4nt4r4 kite'

Tuesday, 31 January 2012

=_=

kehidupan sesuatu yang amat memeritkan bgi aku,masalah demi masalah yg datang,aku xberdaya,aku xmampu tuk melawan semuanya dalam mase yang same,,aku..aku cume seorang insan yang lemah,,memang,bak pepatah orang tuwe2,,tuhan xkan menguji kite sekirenye kite tidak mampu tuk menjalaninye,,ntahla,,semenjak duwe menjak nie,,pikiran aku meracau,,keje xleh fokus,,emosional,,cepat marah.,tapi aku xpeduli semua tue,,orang laen xkan faham ape yg sedang aku tanggung,,orang laen xkan faham,,ape yg sedang aku lalui,,aku gagahkan diri aku,,demi mak aku,,demi orang2 yang aku sayang,,kalo boleh aku nk bgi kesenangan pade mereka,,selagi aku idup di dunia Allah nie,,masakan aku nk tgok mak aku hidup susah selama~lamenye,,dah xlame lagi,,ary aku akan tibe,,ape aku boleh buat ke kehidupan berumah tangga,,???tuhan,,bantulah hamba mu dalam mengharungi hari2 yg akan tiba,,


1~2~2012. cre4te =_=

Sunday, 22 January 2012

~~~~*~~~~

monday,,  2.25 am


sesi luahan perasaan,,say something,,hmm,,mcm bangang aku rase diri aku nie,,aku xpenah rase sebangang mcm nie,,ape yg arus aku buat,,,sedangkan aku sendiri xkuat,,damn it~!!! aku nk ngis,,biarkan aku menangis,,mungkin nie lebih buat aku tenang,,biarkan sume orang g jauh dari aku,,aku xnk di sebabkan aku,,sume nye berantakkan,kucar kacir,,aku nk bersendirian,,ya allah,,aku terlalu sayangkannye,,xpela,,harap2 tuhan memberikan aku kekuatan yang aku sendiri xduga,,sudah~!!!! bentilah ngis~!!!! mata tolong la jgn izinkan setitis air mengalir~xkisahla siapa pown die,,lupekan die,lupekan~!!!!aku sememangnya xlayak tuk bekawan ngn sape2 pown,,ramai yg bncikan aku,,,tuhan~tolong jagakan dia untuk aku~aku cuma insan biasa yang mampu berdoa,~amin ~

Wednesday, 11 January 2012

*_*)

kita sering nampak penderitaan hari ini,
tapi kita jarang ingat kebahagiaan utk esok hari,
jadi belajarlah untuk menghargai apa yg kita miliki
hari ini,
kerana kita xkan dapat mencapai penghargaan
untuk esoknya jika semuanya tlah tiada...
di waktu kamu ingin melepaskan seseorang,
ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya,
di waktu kamu mulai tidak mencintainya,
ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya,
di waktu kamu mulai bosan dengannya,
ingatlah selalu saat terindah bersamanya,
di waktu kamu ingin menduakannya,
ingatlah bahawa dia selalu setia denganmu,
di waktu kamu ingin membohonginya,
ingatlah dia tlah jujur kepadamu,.. 
tak perlu sibuk untuk mencari yang terbaek,
tapi cukup dengan memperbaiki diri untuk
menjadi lebih baek.....

BiL4 CinT4 (mizz & LovE u FOrevEr)

Bila cinta ini,
tak lagi bermakna
yang ku rasa kini,
hanyalah nestapa,
di tinggalkan cinta
masa lalu,

Dulu kau tawarkan,
manisnya janjimu,
yang ku sambut etu,
dengan segenap atyku,
hingga engkau pergi,
tinggalkanku,

Hilangnya cintamu,
menusuk atyku,
hinggaku memilih,
cinta yang fana,

Perginya dirimu,
merobek jantungku,
hingga ku terjatuh,
dalam harapan,

Ku sebut namamu,
disetiap doaku
bangkitkan setiap,
kenangan tentangmu,
yang ku dapat,
hanyalah bayangmu.....